Обертові електричні машини: область існування, геноміка і таксономія класу - Шинкаренко, Василь Федорович (НТУ "ХПІ", 2005)
Визначено область існування і розкрито структуру геному базових видів електричних машин обертального руху. Визначена структура основних таксонів досліджуваного класу електричних машин. Здійснено генетичний діагноз структурного потенціалу неявних видів обертових машин. Порушено проблему системної невідповідності існуючих стандартів на терміни та визначення для класу обертових електричних машин.

The domain of existence of rotary electric machines is defined and the genome structure of their basic types is described. Also the structure of the basic taxons of the electric machines studied is found. Genetic diagnosis of structure potential of implicit types of rotary machines is performed. A problem of systematic discrepancy between available terms standards and definitions for rotary electric machines is discussed.
Rotary electric machines: domain of existence, genomics and taxonomy of the class
Keywords: електричні машини; обертальний рух; обертові машини; електромеханіка; просторовий рух ЕМПЕ; геном; electric motors; domain of existence; genome; genome structure; basic types; taxons