Методичні вказівки для самостійної роботи з навчальної дисципліни "Аналітичні прилади" - Сіренко, Микола Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Дисципліна «Аналітичні прилади» є вибірковою дисципліною циклу професійної і практичної підготовки студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно -вимірювальна техніка». Її метою є одержання студентами знань із сфер застосування аналізаторів і аналітичних систем, принципів їх побудови і роботи, їх характеристик, методик проведення аналітичних вимірювань. Програма дисципліни структурно складається з 8 тем, з яких перша тема спрямована на вивчення основ метрологічного забезпечення аналітичних вимірювань, а останні теми – на отримання знань з конструкцій і принципів дії аналітичних приладів, на вміння їх обирати і застосовувати для вимірювань. Більшість тем має декілька розділів, в яких розглядаються окремі питання програми. Після вивчення теми студенту рекомендовано відповісти на питання для самоконтролю. Навчальною програмою передбачена підготовка студентом реферату, виконання якого здійснюється за відповідними методичними вказівками. кінці семестру проводиться залік у вигляді тестової контрольної роботи, яка складається з 8 завдань. Потрібно звернути увагу, що розділи тем у конспекті лекцій [1], позначені у дужках як СРС, призначені для самостійного вивчення. Список літератури наведений наприкінці цих вказівок. Посилання на джерела інформації наведені в рекомендаціях по вивченню кожної теми. Для інформаційно-методичного забезпечення самостійної роботи студентів створений електронний навчальний ресурс, до складу якого також входять програма навчальної дисципліни; конспект лекцій; методичні вказівки до виконання реферату; електронні джерела інформації. Доступ до цього ресурсу забезпечує викладач.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; аналітичні прилади; метрологія; інформаційно-вимірювальна техніка; аналітичні вимірювання