Міжнародні інвестиції в формі венчурного капіталу - Матросова, Вікторія Олександрівна; Перерва, Петро Григорович; Пересада, Альона Дмитрівна (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2024)
Дослідження фокусується на аналізі тенденцій, стратегій та впливу міжнародних інвестицій в цей вид капіталу на економічний розвиток країн та глобальну інноваційну динаміку. Зокрема, розглядаються такі аспекти, як роль венчурного капіталу у стимулюванні технологічних інновацій, механізми залучення та розподілу венчурних інвестицій, вплив на створення нових ринків та конкурентних переваг на міжнародному рівні. Ця тема є актуальною у контексті пошуку ефективних інструментів фінансування та підтримки інноваційного підприємництва, що має стратегічне значення для стабільного та стійкого розвитку глобальної економіки.

The study focuses on the analysis of trends, strategies and the impact of international investments in this type of capital on the economic development of countries and global innovation dynamics. In parti cular, such aspects as the role of venture capital in stimulating technological innovation, the mechanisms of attraction and distribution of venture investments, the impact on the creation of new markets and competitive advantages at the international level are considered. This topic is relevant in the context of the search for effective financing tools and support for innovative entrepreneurship, which is of strategic importance for the stable and sustainable development of the global economy.
International investments in the form of venture capital
Keywords: міжнародні інвестиції; венчурний капітал; прибуток; international investments; venture capital; profit