Спосіб одержання керамічного порошку - Городнічева, Ірина Володимирівна; Скородумова, Ольга Борисівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2007)
Спосіб одержання керамічного порошку, що включає гідроліз алкоксисилану в присутності кислотного каталізатора, змішування продукту гідролізу з носіями іонів металів і термообробку гідролізату, який відрізняється тим, що як носії ZrO2 і Аl2О3 використовують гідроксиди відповідних металів, які одержані взаємодією розчину оксинітрату цирконію і пудри алюмінію, та наступне змішування продуктів синтезу з гідролізованим алкоксисиланом.
Keywords: патент; хімічні технології; термообробка; керамічні наповнювачі