Нанесення шаруватих аморфізованих відновлювальних газотермічних покриттів - Астахов, Є. А.; Артемчук, В. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглянуті питання формування аморфізованих шарів покриттів в умовах газотермічного напилення. Позначено дві групи чинників, що впливають на утворення аморфної структури в детонаційних покриттях з металевих сплавів. На основі теоретичного аналізу сформульовані технологічні чинники, що визначають можливість отримання аморфізованих шарів покриттів при детонаційному напиленні.

The paper deals with the formation of amorphous layers of coatingsin thermal spraying. Identified two groups of factors influencing the formation of amorphous structure in detonation coatings of metal alloys. On the basis of theoretical analysis are formulated and technological factors that determine the possibility of obtaining amorphous layers of coatings during detonation spraying.
Keywords: газотермічне напилення; шаруваті покриття; аморфна структура; внутрішні напруження; gas thermal spraying; layered coating; amorphous structure; internal stresses