Розробка термодинамічних когнітивних моделей проектної діяльності - Савєльєва, Оксана Степанівна; Становська, Іраїда Іванівна; Торопенко, Алла Володимирівна; Березовська, Катерина Ігорівна; Хеблов, Ісмаіл (НТУ "ХПІ", 2015)
Розглянуто застосування термодинамічних залежностей для підтримки прийняття рішень в проектній діяльності. Для цього проаналізовано множину елементів проектної діяльності, виділено термодинамічні аналоги перенесення та їхні параметри і критерії, здійснено адаптування множини потенціалів та потоків до моделювання за типом термодинамічних функцій та критеріїв, запропоновано термодинамічні когнітивні моделі перенесення матеріально-фінансових ресурсів між елементами проектної діяльності на основі аналітичних критеріальних рівнянь теплофізичних процесів.

Application of thermodynamic relations for decision support project activities. For this analysis of multiple elements of project activity, highlighted thermodynamic analogues transfer and their parameters and criteria made to adapt the set potentials and flows to modeling the type of thermodynamic functions and criteria proposed thermodynamic cognitive models transfer material and financial resources among elements of project activity based on analytical criterion equations thermal processes.
Development of thermodynamics cognitive model of project activities
Keywords: управління проектами; термодинамічні процеси; ресурсні потоки; проектний менеджмент; project management