Влияние вида оператора скрещивания на эффективность поиска решения генетическим алгоритмом синтеза топологии телекоммуникационной сети - Кучеренко, Ю. Ф.; Александров, С. Н.; Шубин, Е. В. (НТУ "ХПИ", 2005)
В статті наведено порівняльний аналіз впливу однорідного оператора схрещення та оператора схрещення з однією точкою розриву на ефективність пошуку рішення генетичним алгоритмом синтезу топології телекомунікаційної мережі. Отримані аналітичні залежності імовірності виникнення нової комбінації каналів зв'язку для заданого вузла телекомунікаційної системи в результаті застосування однорідного оператора схрещення та оператора схрещення з однією точкою розриву. In this paper we present the comparative analysis for one-point crossover and uniform crossover in genetic algorithms to identify the best topology of network. Presented Analytical dependences of probability of origin of a new combination of links for the set knot of network as a result of application of one-point crossover and uniform crossover.
Keywords: телекоммуникационные системы; телекоммуникационная сеть (ТКС); генетический алгоритм (ГА); топологический синтез; операторы скрещивания; инцидентные каналы; принцип кодирования решений