Методичні вказівки до організації та планування самостійної роботи з курсу "Хмарні технології" - Кожевніков, Георгій Костянтинович; Ящун, Тетяна Вікторівна; Громов, Євген Володимирович (My University, 2022)
Самостійна робота здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» (СРС) посідає важливе і значне місце у навчанні студентів та є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом поза аудиторними заняттями. Її успішне виконання можливо за умов чіткого планування, нормування, організації та своєчасного контролю самостійної навчально-пізнавальної діяльності здобувачів вищої освіти. Зміст самостійної роботи здобувача вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» над дисципліною «Хмарні технології» визначається навчальною програмою дисципліни, методичними матеріалами, завданнями та вказівками викладача. Вона забезпечується комплексом навчально-методичних засобів, передбачених для вивчення дисципліни «Хмарні технології». До них відносяться конспект лекцій викладача, методичні вказівки до проведення практичних занять тощо. Для самостійної роботи здобувача вищої освіти викладач також рекомендує відповідну наукову й фахову монографічну та періодичну літературу. Навчальний матеріал дисципліни «Хмарні технології», передбачений навчальною програмою для засвоєння здобувачем вищої освіти під час самостійної роботи, виноситься на поточний та підсумковий контроль поряд із матеріалом, який опрацьовується під час аудиторних навчальних занять. Самостійна робота проводиться відповідно до заздалегідь складеного графіка організації і контролю СРС, який доводиться до відома здобувачів вищої освіти на початку поточного семестру. Вивчення курсу «Хмарні технології» завершується складанням іспиту за практичним завданням та теоретичними питаннями. Підготовка до іспиту передбачає в межах самостійної роботи опрацювання конспектів лекцій з курсу, а також опрацювання додаткової літератури з кожної теми.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; програмування; налаштування пристроїв; віртуальні системи