Міжнародний фінансовий ринок: класифікація дериватив - Сусліков, Станіслав Вячеславович; Черепанова, Вікторія Олександрівна; Матросова, Вікторія Олександрівна; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Обґрунтовано наявність на міжнародному ринку різних видів деривативів: деривативи, пов'язані із зобов'язанням вчинити певну дію в майбутньому; деривативи, пов'язані з правом однієї зі сторін вчиняти в майбутньому певні дії, якими вона може скористатися чи ні на свій розсуд; деривативи, пов'язані із зобов'язанням сторін виконати зустрічну операцію щодо укладеної в даний момент; деривативи, пов'язані з виникненням певних зобов'язань у емітента при настанні певної події в майбутньому.
Keywords: міжнародний ринок; фінанси; деривативи; види; особливості; бізнес