Расчетно-экспериментальный синтез конечно-элементных моделей тел с регулярной системой вырезов - Веретельник, Юрий Викторович; Ткачук, Николай Анатольевич; Гриценко, Геннадий Дмитриевич (НТУ "ХПИ", 2009)
У статті описана постановка задачі та розвиток розрахунково-експериментального методу дослідження тіл з регулярною системою вирізів. З урахуванням специфіки тіл та особливостей їхнього напружено-деформованого стану запропоновано новий, "парціальний", критерій відповідності числових та експериментальних досліджуваних тіл.

In the paper the problem definition and development of the computational and experimental method of research of bodies with the regular system of cutouts. Taking into account the specific of bodies and features of their stressed and deformed state, new partial criterion of adequacy between the numerical and experimental researches of bodies is offered.
Keywords: напряженно-деформированное состояние; метод конечных элементов; НДС; МКЭ; расчетно-экспериментальный метод; метод спекл-голографической интерферометрии