Здійснення експертизи професійно-педагогічної діяльності вчителя методом головних компонент - Касьянова, О. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
Стаття присвячена проблемам експертизи в освіті та методам її здійснення. Експертиза розглядається як елемент запровадження державно-громадського управління освітою. У статті побудовано багатофакторну модель професійно-педагогічної діяльності вчителя, висвітлено можливості застосування методу головних компонент в експертній оцінці для підвищення ефективності педагогічної діяльності.

The article is devoted to the problems of examination in education. Examination is examined as a state-public custom control by education. In the article a multifactor model is built professionally-pedagogical activity of teacher, possibilities of the use of method of main components in expert estimation for the increase of efficiency of pedagogical activity are shown.
Examination is professional-pedagogical activity of teacher by method of main components
Keywords: управління освітою; модель; діяльність професійна; діяльність педагогічна; процес навчальний; ефективність