Профілактика неспроможності кукси бронха після пневмонектомії - Бойко, Валерій Володимирович; Краснояружський, Андрій Григорович; Кріцак, Василь Васильович (Харківський національний медичний університет, 2016)
Операції з приводу раку легень пов'язані з високим ризиком розвитку як інтраопераційних, так і післяопераційних ускладнень. Були проаналізовані результати лікування 208 пацієнтів, яким була проведена пульмонектомія та метод покриття бронха фібрин-колагеновою пластиною. Показано, що регенерація у пацієнтів з використанням фібрин-колагенової пластини проходить швидше, ніж у пацієнтів зі стандартним методом.

Operations for lung cancer are associated with a high risk of developing both intraoperative and postoperative complications. The results of treatment of 208 patients who underwent pulmonectomy and the method of covering the bronchus with a fibrin-collagen plate were analyzed. It is shown, that regeneration at patients with fibrin-collagen plate using passes at shorter period than at patients with standard method using.
Prevention of inconsistence of the bronch culume after pneumonectomy
Keywords: пульмонектомія; ускладнення; профілактика; фібрин-колагенова пластина; pulmonectomy; complications; prevention; fibrin-collagen plate