Основні аспекти технології виробництва дорожніх бітумів з нафтового шламу - Григоров, Андрій Борисович; Мардупенко, Олексій Олександрович; Шевченко, Кирило Володимирович (Publishing House "ACCENT", 2020)
Запропановано технологію отримання з нафтового шламу нового матеріалу, який за рівнем експлуатаційних властивостей, буде відповідати вимогам нормативної документації до нафтових бітумів та буде отриманий при значно меньших виробничих витратах. Розглянуто припущення про обмеженність рівня експлуатаційних властивостей даного матеріалу, екологічними, єкономічними та технологічними аспектами виробництва.
Keywords: хімічні технології; виробничі витрати; концентрування; компаундування; полімерні добавки