Прогнозування виникнення дефектів металів та надійності машин - Плєснецов, Сергій Юрійович; Плєснецов, Юрій Олександрович; Сучков, Григорій Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
У практикумі розглянуто основи теорії надійності, методи розрахунку показників експлуатаційної надійності та надійності програмного забезпечення. Практикум призначений для студентів, які навчаються за спеціальністю 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» та 175 «Інформаційно-вимірювальні системи» в рамках бакалаврської освітньої програми «Комп’ютерні та радіоелектронні системи контролю та діагностики» для вивчення теоретичних основ і отримання практичних навичок при освоєнні дисципліни «Прогнозування виникнення дефектів».
Keywords: практикум; фізична природа відмов машин; прогнозування надійності машин; прогнозування надійності програмного забезпечення; інформаційні технології; програмні засоби; оцінка граничного стану машини