Оцінка протимінної стійкості легкої бойової колісної машини - Бісик, С. П.; Купріненко, О. М.; Корбач, В. Г. (НТУ "ХПІ", 2015)
У роботі розглянуто проблему підвищення рівня захисту бойових броньованих машин в сучасних умовах їх бойового застосування. На підставі результатів теоретичних досліджень визначено рівень протимінної стійкості легкої бойової колісної машини та розроблено пропозиції щодо його забезпечення. Запропоновано виготовляти днище в зоні розташування двигуна не з броньової сталі. Крім того, рекомендується встановлювати протимінні сидіння. Між пластинами ї подвійного днища доцільно розміщувати енергопоглинаючі елементи.

It’s proposed to produce the bottom in engine’s area with no armor steel. In addition, it is recommended to install anti-mine seats. Between plates of double bottom is advisable to place energy-absorbent elements. It is shown that by the use of armor capsule and rational choice of the distance between capsule and armored body, dynamic contact of both details is absent because of explosive load. It positively affects the deflections in the area of the crew feet and seat acceleration.
Estimation of anti-mine stability of light fighting wheeled vehicle
Keywords: бронетанкова техніка; військова техніка; захист; математична модель; капсула; корпус; навантаження; fighting armored vehicles; protection level