Розробка моделей складних електромеханічних систем в середовищі пакета matlab з використанням блоків додатку віртуального фізичного моделювання simscape - Толочко, Ольга Іванівна (НТУ "ХПІ", 2015)
Розроблено віртуальні фізичні моделі дводвигунної системи «механічний вал», складеної з двох асинхронних двигунів, та двомасової електромеханічної системи на базі асинхронного двигуна в середовищі додатку simscape пакета matlab з використанням блоків електричних машин бібліотеки simpowersystems та механічних блоків бібліотеки foundation library. Наочно продемонстровано доцільність застосування таких моделей для дослідження систем керування складними електромеханічними об‘єктами на базі електродвигунів змінного струму.
Keywords: системи електроприводу; системи керування; електродвигуни змінного струму; блоки електричних машин; математичний опис; механічний вал