Підвищення антиоксидантної стійкості олійної основи емульсійних продуктів харчування оздоровчого призначення - Анан'єва, Валерія Вікторівна; Кричковська, Лідія Василівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Петров, Сергій Олександрович (НТУ "ХПІ", 2016)
В статті обґрунтовано та експериментально досліджено позитивний вплив природних антиоксидантів порошків рослинної сировини на стабільність до окиснення олійної основи для виробництва емульсійних продуктів харчування оздоровчого призначення. Встановлено, що внесення до олійної основи порошку виноградної шкірки уповільнює процеси окиснення олій. Запропоновано склад купажованої олії для жировмісних продуктів з оптимальним співвідношенням поліненасичених жирних кислот ω-6: ω-3. Експериментально доведена необхідність застосування порошків рослинної сировини в олійній основі для виробництва жировмісних продуктів.

The article substantiates and experimentally studied the effect of natural antioxidants of vegetable raw powders on oxidation stability of fatty bases for the production of emulsion products for health improvement purposes. It has been established that the application of the fat-based grape skins powder slows down the oxidation processes oils. Is proposed composition of blended oil for fat containing products with an optimal ratio of polyunsaturated fatty acids ω-6: ω-3 . Experimentally proved the necessity of the use of vegetable raw powders for the production of fat-based fat containing products.
Improvement of antioxidant stability of oil base of emulsion products for health improvement purposes
Keywords: природні антиоксиданти; купажована олія; поліненасичені жирні кислоти; рослинна сировина; natural antioxidants; blended fat; polyunsaturated fatty acids