Розробка методики комплексної оцінки ефективності впровадження систем управління IT-інфраструктурою організацій - Ткачук, Микола Вячеславович; Сокол, Владислав Євгенович; Черкашенко, О. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуті деякі особливості побудови та функціонування систем управління інформаційно-технологічними послугами (УІТП) в організаціях та обґрунтовано актуальність проблеми оцінки ефективності впровадження таких систем. Розроблено комплексну методику, яка передбачає структурування відповідного інформаційного базису для вирішення цієї задачі, визначення адекватних методів прийняття експертних рішень і пропонує обчислювальний алгоритм для отримання кількісних оцінок ефективності впровадження систем УІТП.

Some specific features of IT-services management (ITSM) systems building and functioning are considered, and problem’s actuality of their effectiveness estimation is defined. The complex procedure is elaborated, which provides the appropriate structured information basis, defines adequate methods for expert’s decision, and proposes the calculating algorithm in order to get quantitative values for effectiveness estimation of ITMS-systems.
Keywords: послуги інформаційно-технологічні; ефективність; базис інформаційний; рішення експертні; алгоритм