Використання комп'ютерних застосунків для розвитку креативного мислення у студентів - Петутіна, Олена Олександрівна; Міщенко, Марина Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
В статті пропонується огляд комп’ютерних застосунків, які можуть бути корисними для розвитку креативності у студентів під час навчання. Піднімається питання важливості креативності як однієї з найважливіших "гнучких здібностей" поруч з професійними, а також розкривається поняття Р. Флориди "креативний клас" та наголошується на важливості нової освіти для його становлення.

This article provides an overview of computer applications that can be useful for developing creativity in students during their studies. The author raises the question of the importance of creativity as one of the most important "flexible abilities" alongside professional ones, and also reveals the concept of "creative class" by R. Florida and notes the importance of new education for its formation.
Using computer applications for developing the creative thinking of students
Keywords: креативний клас; інновації; варіативність мислення; асоціації; навчальний процес; візуалізація; інтерактив; командна робота; creative class; soft skills; innovation; associations; learning process; visualization; teamwork