Антон Лук'янович Андржійовський (1785-1886) і становлення зоологіїяк самостійної науки на Україні в першій половині ХІХ століття - Флюгерт, А. П. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті визначено основні напрямки зоологічних досліджень А. Л. Андржійовського та з’ясовано їх роль для становлення зоологічної науки на території України в першій половині ХІХ ст.

Basic directions of A. L. Andrzhijovskiy zoological researches and their role in Ukrainian zoological science foundation in the beginning of XIX century are detrmined.
Keywords: фауна; зоологічний кабінет; капіталізм; природничі науки; zoology; science; zoological cabinet