Кількісні характеристики процесу навуглецювання Ag/пемза каталізатора в окисній конверсії метанолу у формальдегід - Бутенко, Анатолій Миколайович; Кіріллова, Наталія Олександрівна; Лобойко, Олексій Якович; Русінов, Олександр Іванович (НТУ "ХПІ", 2011)
Досліджено закономірності процесу навуглецювання нанесеного срібного каталізатора у процесі окисної конверсії метанолу у формальдегід у температурному інтервалі 873-923 К із використанням лазерного енергомасаналізатора ЕМАЛ-2. Доведено, що основним углеутворюючим реагентом, відповідальним за утворення коксу, є формальдегід. На основі результатів досліджень запропоноване рівняння, яке дає змогу визначити масову частку вуглевідкладень в залежності від терміну й температури експлуатації.

The regularities of the process of carbonization caused by the silver catalyst in the oxidative conversion of methanol to formaldehyde over the temperature range 873-923 K. It is shown that the main element forming an angle responsible for the formation of coke is formaldehyde. Based on the results of studies suggested an equation that can determine the mass of the coke deposits depending on the duration and temperature of operation.
Keywords: срібло; енергомасаналізатор; кокс; карбон; фаянс