Моделювання руйнування фундамента енергоблоку 200 МВт при статичному навантаженні - Красніков, Сергій Васильович (НТУ "ХПІ", 2012)
Наведено результати дослідження напружено-деформованого стану фундаменту турбіни потужністю 200 МВт при двох видах навантаження. Проведено аналіз найбільш навантажених зон фундаменту. Визначено найбільш небезпечні місця та можливі моделі руйнування. Моделювання та розрахунки виконано за методом скінченних елементів.

A stressed-deformed state foundation turbine of 200 MW with two types of load are described. Analysis of the most loaded areas of the basement are given. Defined most dangerous places and possible damage model. Modelling and calculations made with using the finite element method
Keywords: обладнання електростанцій; фундаменти турбоагрегатів; навантажені зони; моделі руйнування; foundation turbine; loaded areas; damage model