Матричний метод оцінки інформаційних ресурсів на промислових підприємствах - Горовий, Дмитро Анатолійович; Поясник, Павло Георгійович (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2015)
У статті описується матричний метод оцінки інформаційних ресурсів підприємства, що розглядає об'єкт оцінки як систему показників, які характеризують сукупну значущість системи, та на які впливає зовнішнє та внутрішнє середовище функціонування підприємства. Стаття ґрунтується на диференціації підходів до оцінки інформаційних ресурсів та поєднанні найбільш інформативних методів їх оцінки для створення більш точного інструменту для аналізу будь-яких типів інформаційних ресурсів на підприємстві. Оцінка проводиться з урахуванням багатофакторності інформації як об'єкту аналізу та надає більш ємний погляд на експертну оцінку як метод загальної оцінки нематеріальних активів підприємств. В статті інформаційні ресурси оцінюються як частка нематеріальних активів підприємства, що можна оцінити як сукупність показників, які можуть бути проаналізовані та оцінені окремо один від одного.

The article described the matrix method for assessing the information resources of the industrial enterprises, considering the object of evaluation as a system of indicators that characterize the significance of the total system, and are affected by external and internal environment of the enterprise. The article is based on the differentiation of approaches to the assessment of information resources and on the combination of the most informative methods of evaluation for creating the more accurate tool for analyzing any informational resources in the enterprise. The evaluation is conducted on the basis of the multi-factor mode of information as the object of analysis and provides the view of the focused expertise as an overall assessment method for intangible assets of industrial enterprises. In the article, the informational resources are estimated as the share of intangible assets, which are a set of indicators themselves, and each of those indicators can be analyzed and evaluated separately from each other.
Matrix method of assessing the informational resources at the industrial enterprises
Keywords: матричний метод; інформаційні ресурси; аналіз ринкової вартості; інформаційна ентропія; matrix method; information resources; market value analysis