Спосіб зниження кидків струму в системі електричної тяги в аварійному режимі "зняття відновлення" напруги на струмоприймачі - Михаліченко, Павло Євгенович (НТУ "ХПІ", 2012)
Експериментальними та теоретичними методами виконано оцінку впливу режиму "відриву-торкання" струмоприймача на електромагнітні процеси в електрорухомому складі постійного струму. Запропоновано застосовувати накопичувачі електричної енергії для зменшення кидків струму в момент відновлення живлення.

Experimental and theoretical methods are employed to estimate influence of the current collector detachment-contact mode on electromagnetic processes in a DC electric train. It is proposed to use electric energy storage to reduce current surge at the moment of power supply recovery.
A way of current surge reduction in an electric traction system in the emergency mode of deenergization-voltage recovery on the current collector
Keywords: склад електрорухомий; замикання коротке; перенавантаження; колектор; струм фідерний; накопичувач; транспорт залізничний; mathematical modeling; contact system; electromagnetic processes; electric train; current collector