Методологія комплексної оптимізації управління потоковими процесами в ієрархічних системах ресурсного забезпечення силових структур - Сисоєв, Володимир Вікторович (Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, 2009)
Розглянуто проблему оптимального управління ресурсним забезпеченням силових структур в сучасних умовах. Розроблено методологічний підхід до комплексної оптимізації управління потоковими процесами в ієрархічних системах ресурсного забезпечення, в якому логічно об'єднані задачі оптимізації фінансових потоків за критерієм максимізації рівнів службово-бойових можливостей різних формувань силових структур із задачами оптимізації матеріальних потоків за критерієм мінімізації сукупних логістичних витрат з урахуванням обмеженого фінансування, особливостей службово-бойової діяльності, чисельності, обмежень на мінімальне і нормативне забезпечення різними типами матеріальних ресурсів структурних підрозділів силових структур.

The problem of optimum management of resource supply in power structures in current conditions is considered. The methodological approach complex optimization of flow processes management in hierarchical systems of resource supply is developed, in which the tasks of optimization of financial flows by criterion of maximization of the level of different power structures service capabilities are logically combined with the tasks of optimization of material flows by criterion of minimization of total logistical spending taking into account limited funding, as well as service peculiarities, strength, restrictions on minimal and authorized allowance of power structures units by various types of material resources.
Keywords: логістичне управління; службово-бойові можливості; потік фінансових ресурсів; потік матеріальних ресурсів