Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Стек технології". Частина 2 - Лисенко, Антон Олександрович; Лисенко, Олександр Олександрович (My University, 2023)
Після того, як ми розглянули базові можливості платформи .NET, такі як робота з колекціями, потоками та LINQ у першій частині нашого посібника, настав час перейти до більш спеціалізованої та витонченої теми – розробки веб-додатків. У цій частині методичного посібника ми зосередимося на вивченні та застосуванні шаблонів проектування MVC (Model-View-Controller) та REST (Representational State Transfer), які є фундаментальними для сучасної веб-розробки на платформі .NET. Цей розділ має на меті не лише ознайомити вас із теоретичними основами MVC та REST, але й демонструвати, як ці концепції можуть бути втілені в життя за допомогою інструментів та бібліотек .NET, таких як ASP.NET та Entity Framework. Ви навчитеся створювати гнучкі, масштабовані та безпечні веб-додатки, що відповідають сучасним вимогам і стандартам індустрії. Лабораторні роботи, представлені у цій частині, допоможуть Вам закріпити навчальний матеріал на практиці. Кожна робота включає детальний опис завдань, які дозволять вам крок за кроком освоїти процес розробки веб-додатків, від проектування архітектури до впровадження функціональності та оптимізації продуктивності. Ми переконані, що знання та навички, отримані у ході вивчення цієї частини, стануть в нагоді не тільки для академічних цілей, але й для вашого подальшого професійного зростання у світі веб-розробки. Заохочуємо вас активно застосовувати отримані знання на практиці, експериментувати та розвивати свої творчі здібності у створенні веб-рішень.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; програмування; комп'ютерні системи; програмні засоби; коди