Методи забезпечення самовідновлення в інформаційних системах при використанні безпілотних систем контролю та аналізу надзвичайних ситуацій - Лебедєв, Валентин Олегович; Рубан, Ігор Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Метою доповіді є аналіз методів забезпечення самовідновлення при використанні багатоцільових безпілотних систем контролю та аналізу надзвичайних ситуацій. В доповіді показано, що вирішення завдання розподілу ресурсів безпілотних систем, самовідновлення, що функціонують у надзвичайних ситуаціях, пов'язують зі створенням групи БПЛА з деякою надмірністю літальних апаратів, що забезпечують гарантоване виконання завдання у разі виходу з ладу частини БПЛА та створенням угруповання БПЛА з урахуванням можливості самовідновлення системи, як самого літального апарату так і перерозподілу ресурсів управління самого угруповання.
Keywords: інформаційні технології; безпілотні літальні апарати; дестабілізуючі фактори