Первинна підготовка цивільних до воєнних дій за допомогою ігор жанру "MilSim" - Долгий, А. І. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У роботі розглядаються можливості використання багатокористувацьких військових ігор симуляторів ("MilSim") для підвищення обізнаності та навичок цивільного населення у військовій справі. Описано переваги цих ігор як засобу навчання, на прикладі операторів дронів FPV. Також аналізується питання доступності таких тренажерів для обох сторін конфлікту та потенційні обмеження.
Primary training of civilians for military actions with the help of games of the "MilSim" genre
The abstract examines the potential of using multiplayer military simulation games ("MilSim") to improve civilian military awareness and skills. The advantages of these games as a learning tool are described, using the example of FPV drone operators. The availability of such simulators for both sides of the conflict and potential limitations are also analyzed.
Keywords: воєнна підготовка; військові симулятори; FPV-дрони; оператори дронів; воєнні навички; технологічне навчання; умови війни; military training; military simulators; MilSim; FPV drones; civilian population; civilian population; technological training