Расчет кинетики горения метана с рассмотрением образования ионов - Куманев, С. А.; Сухой, М. П.; Булычев, В. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
Розроблена математична модель розрахунку горіння метану на основі детального механізму кинетики, що включає в себе основні реакції горіння палива, реакції утоворення азотовмісних сполучень та реакції іоноутворення. Отримані графіки змінення концентрацій основних хімічних сполучень, що приймають участь в процесі горіння, азотовмісних сполучень, а також основних іонів, що утворюються в процесі горіння метану.

The mathematical model of calculation of process of burning of methane on the basis of the detailed mechanism kinetics, burning of fuel including the basic reaction, reactions of formation nitrogen of containing connections and reaction a formation ion is developed. Schedules of change of concentration of the basic chemical compounds participating in process of burning, the cores nitrogen of containing connectionsandalso the ions formed in the course of burning of methaneare received.
Keywords: ионообразование; азотосодержащие соединения; закон Аррениуса; концентрации; магнитные поля