Класифікація витрат на якість [продукції] машинобудівного підприємства - Зубкова, Аліна Болеславівна (Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, 2008)
У статті удосконалено класифікацію витрат на якість для застосування її на машинобудівних підприємствам, що полягає у врахуванні витрат на навчання у категорії витрат на попереджуючи заходи при формуванні загальних витрат на якість машинобудівного підприємства. Запропонована автором класифікація витрат на якість дозволяє проводити системний моніторинг загальних витрат або інвестицій в управління якістю на машинобудівному підприємстві для забезпечення якості продукції. Надана класифікація відрізняється від попередніх тим, що враховує всі витрати на навчання співробітників підприємства, а не лише витрати на "навчання питанням якості".
Keywords: управління якістю; культура якості; менеджмент якості; система менеджменту якості; конкурентоспроможність підприємства; система управління якістю; міжнародний бізнес