Облікова політика банку і бюджетної установи в контексті здійснення процесу управління: змістовно-порівняльний аспект - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Запорізька державна інженерна академія, 2016)
У статті визначено, що специфіка побудови облікового процесу банківського та державного секторів економіки окреслює комплекс підходів, методик, технік та процедур відповідно до особливостей тих операцій, які характеризують діяльність банку або бюджетної установи. Обґрунтовано, що спираючись на низку уніфікованих організаційно-методологічних аспектів формування облікової політики, банківський і державний сектори демонструють індивідуальний підхід до побудови моделі обліково-аналітичного та нормативно-правового забезпечення процесу прийняття управлінських рішень. Доведено, що грамотна облікова політика сприяє ефективному розподілу та використанню економічних ресурсів установи, створює умови для залучення додаткових резервів і можливостей, що дає змогу комплексно розробляти шляхи досягнення цільових орієнтирів господарювання.

In this article it was determined that the specifics of the process of building banking and the public sector defines a set of approaches, methods, techniques and procedures according to the characteristics of operations attributable to the bank or budget organization. It was proved that relying on a number of unified methodological and organizational bases of formation of accounting policy, banking and government sectors show an individual approach to model building accounting and analytical and regulatory support decision-making. It was discovered that the competent accounting policy promotes efficient allocation and use of economic resources agencies, creating conditions for attracting additional reserves and possibilities that allows you to develop complex targets.
Bank’s and budget institution’s accounting policies in the context of management process: meaningful and comparative analysis
Keywords: облікова політика; банки; бюджетна установа; система управління; обліково-аналітичне забезпечення; нормативно-правова база; accounting policies; bank; public institutions; governance; regulatory and legal framework