Навчальна програма з дисципліни "Моделювання нелінійних систем в САПР" - Грабовський, Андрій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2011)
В рамках курсу «Моделювання нелінійних систем в САПР» (МНСвСАПР) планується викладати поглиблені види аналізу в системі ANSYS. Ця система моделювання є лідером серед конкуруючих продуктів на ринку CAE як по розповсюдженню, так і по можливостях. Спочатку закладені в основу даної системи ідеї, поняття і математична база дозволяють оперативно і з високою ефективністю проводити роботи із створення моделей нових виробів, модифікації створених, забезпечуючи спільну паралельну роботу над проектом конструкторів, технологів, випробувачів і менеджерів в різних частинах світу. Розглядаються методи розрахунку просторових параметричних моделей елементів машинобудівних конструкцій будь-якої складності, проведення температурних розрахунків, у тому числі нелінійних та перехідних, виконання різних нелінійних типів аналізів та дослідження аерогідродинаміки складних машинобудівних об’ектів.
Keywords: ANSYS Mechanical Heat Transfer; ANSYS Mechanical Structural Nonlinearities; Workbench; ANSYS CFX; моделювання