Підвищення ефективності підприємств шляхом використання нових економічних методів в охороні праці - Райко, Валентина Федорівна; Семенов, Євгеній Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Проведено аналіз запропонованих Мінсоцполітики змін до нормативно-правових актів, що регулюють діяльність у сфері охорони праці та промислової безпеки. Показано, що прийняття запропонованих змін не сприятиме зниженню ризиків при експлуатації зношеного виробничого обладнання, рівня виробничого травматизму та аварій виробничого характеру при експлуатації устаткування підвищеної небезпеки.

The analysis of the amendments made by the Ministry of Social Policy to the normative-legal acts regulating the activity in the field of labor protection and industrial safety is carried out. It is shown that the adoption of the proposed changes will not contribute to reducing the risks when operating worn-out production equipment, the level of occupational injuries and industrial accidents when operating high-risk equipment.
Increasing the efficiency of enterprises by the use of new economic methods in labor protection
Keywords: охорона праці; виробничий травматизм; бенчмаркінг; машинобудування; labor protection; industrial injuries; benchmarking; mechanical engineering