Трансформація зовнішньої та внутрішньої торгівлі в умовах глобалізації - Сусліков, Станіслав Вячеславович; Подрез, Ольга Іванівна; Перерва, Петро Григорович (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
Доведено, що сучасна модель глобалізації характеризується наступною діалектичною тенденцією: скорочення конкуренції на внутрішньому ринку при розширенні на зовнішньому (глобальному) ринку. Діалектична тенденція породжується природними ринковими процесами, коли господарюючі суб'єкти, які прагнуть мати більшу частку ринку, укрупнюють свою діяльність, відбувається концентрація виробництва з подальшою спеціалізацією виробничих і управлінських функцій.
Keywords: трансформація; внутрішня торгівля; глобалізація; зовнішня торгівля; механізми взаємодії