Влияние фенолформальдегидной смолы отечественного и импортного производства на свойства периклазоуглеродистых огнеупоров - Борисенко, О. Н.; Чиркина, М. А.; Семченко, Галина Дмитриевна; Муха, А. А. (НТУ "ХПИ", 2007)
У даній статті розглянута можливість заміни рідкої фенолформальдегідної смоли імпортного виробництва на смолу українського виробництва при виробництві периклазовуглецевих вогнетривів. Підтверджено можливість підвищення експлуатаційних характеристик периклазовуглецевих вогнетривів шляхом модифікування фенолформальдегідних смол, як імпортного, так і українського виробництва, кремнійорганічною сполукою.

In given clause the opportunity of replacement liquid formaldehyde of pitch of import manufacture on pitch of the Ukrainian manufacture is considered by manufacture magnesia-carbon refractors. The opportunity of increase of the operational characteristics magnesia-carbon refractors is confirmed by modifying formaldehyde of pitches both import, and Ukrainian manufacture, silicon-organic by connection.
Keywords: огнеупоры; фенолформальдегидные смолы; смоляные связующие