Генератор для проведения испытаний бортового авиационного оборудования на восприимчивость к переходным процессам, вызванным молнией ("Кабельная инжекция", форма 3) - Князев, Владимир Владимирович; Немченко, Юрий Семенович; Лесной, Иван Петрович; Сомхиев, Сергей Борисович; Островерх, Т. Н. (НТУ "ХПИ", 2009)
Описано конструкцію та результати атестації генератора, призначеного для випробувань бортового авіаційного обладнання на сприйнятливість до перехідних процесів, викликаних блискавкою, відповідно до вимог міжнародних стандартів. Генератор виробляє імпульси напруги та струму форми 3 з п'яти рівнів випробувань. Випробування проводяться методом "кабельної інжекції".

The construction and the results of the attestation of the generator intended for testing of the on-board aircraft equipment on susceptibility to fast transient/burst, caused by lightning, according to International standards are described. The apparatus generates the test voltage and current of the form 3 on five levels, tests are conducted by method of "Cable injection".
Keywords: летательные аппараты; металлические узлы; корпус; удар молнии; межблочные линии связи; токи растекания; поражающая эффективность