Построение сопряженных рабочих поверхностей в зубчатом зацеплении - Носко, П. Л.; Павлов, А. И.; Павлов, В. А.; Пятаев, А. В. (НТУ "ХПИ", 2010)
В статті розглянуто питання побудови спряжених поверхонь в зубчастому зачепленні. Для цього записані формули, які дозволяють як найпростішим методом визначити лінію зачеплення або функцію бокової поверхні зубця зубчастого колеса.

The question of building of congruence spaces in gearing is considered in this article. For that the formulas, which allow to define line of action or function of work space of tooth for gear easy method, are written.
Keywords: коэффициент разновидности; контур зуба инструмента; линия зацепления; дифференциальное уравнение зацепления