К питанню щодо впливу сумарної витяжки на зміну межі плину сталі 45 при прокатці безперервнолитих заготовок в перших проходах - Смирнов, Є. М.; Белевітін, В. О.; Ігнатков, Р. С.; Галухіна, І. М.; Домбровський, Є. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
Наведені результати експериментального дослідження впливу величини сумарної витяжки μΣ на межу плину σ₀,₂ сталі 45 при прокатці безперервнолитих заготовок. В якості базового методу дослідження був прийнятий метод вивчення розподілу твердості НВ по перерізу темплетів вихідної заготовки і підкатів. Отримана графічна залежність σ₀,₂ = ƒ (μΣ). Встановлено, що до величини μΣ ≈ 3,0 спостерігається зростання величини σ₀,₂ в середньому на 12,0 … 20,0 %.

The results have been presented of an experimental study of the effect size on the total extract yield μΣ strength σ₀,₂ of steel 45 in the rolling of continuously harvesting. A basic method of research was adopted to study the distribution of hardness HB on platen section of the original billet and rolled up, after a different number of passes. A graphical dependence σ₀,₂ = ƒ (μΣ) have been gotten. It is established that up to a value μΣ ≈ 3,0 observed the rise of the σ₀,₂ on average 12,0 … 20,0 %.
Keywords: металургія; керування; процес технологічний; тиск; твердість; темплет