Моделирование гидравлических приводов с горизонтальным гидравлическим цилиндром - Иваницкая, Елена Павловна (НТУ "ХПИ", 2010)
Показано, що все різноманіття гідравлічних дросельних приводів з горизонтальним гідравлічним циліндром можна звести до восьми гідравлічних модулів залежно від напрямку руху поршня, наявності чи відсутності дроселя (або регулятора витрати), і розташування його у напірній чи зливальній магістралях. Приведені математичні моделі восьми основних типів гідравлічних модулів з горизонтальним гідравлічним циліндром.

It is shown, that all variety of hydraulic actuators with the horizontal hydraulic cylinder can be instanced to eight hydraulic indexes depending on a traffic route of the piston, presence or absence of the butterfly governor (flow regulator) and its arrangement in pressure or drain highways. Mathematical models of eight basic types of hydraulic indexes with the horizontal hydraulic cylinder are instanced.
Keywords: ГЦ; гидравлический дроссельный привод; гидравлический модуль; математические модели; рабочая жидкость; РЖ