Вдосконалення методу мінімізації булевих функцій за умови інформаційної надлишковості - Семенов, Сергій Геннадійович; Миронець, І. В. (Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, 2015)
При проектування цифрових автоматів широко використовуються методи мінімізації булевих функцій, які дають можливість отримати рекомендації для побудови економічних схем цифрових автоматів. Тому дана стаття присвячена вдосконаленню метода мінімізації булевих функцій на основі направленого перебору, тобто необхідно знайти аналітичний вираз заданої булевої функції в формі, що містить мінімально можливу кількість букв. На основі проведених розрахунків було доведено, що метод мінімізації булевих функцій дієвий та простий у застосуванні, а також дає достовірні результати.

When designing digital machines, methods of minimization of boolean functions that enable to obtain recommendations for the construction of the scheme of digital machines are widely used. Therefore, this article is dedicated to improving the method of minimization of boolean functions on the basis of directed enumeration. It is necessary find an analytical expression of the given boolean functions in a form containing the minimum number of letters. On the basis of the calculations it was proved that the method of minimization of boolean functions is efficient, easy to use and provides reliable results.
Improvement of the method of minimizing boolean functions with information redundancy
Keywords: мінімізація логічних функцій; диз'юнктивна нормальна форма; програмована логічна матриця; направлений перебір; logic functions minimizing; disjunctive normal form; programmable logic array; directed search