Дослідження методу автоматизованого контролю геометричних параметрів з’єднань оптичних волокон - Малик, Борис Олексійович; Селенкова, Наталя Павлівна (НТУ "ХПІ", 2015)
Розглянута задача контролю геометричних параметрів місця зварювання різнотипних оптичних волокон при побудові систем автоматизації та управління механіко-технологічними системами та комплексами. На основі інтерференційних методів контролю розроблені методи дискретизації інтерференційних картин та їх подальший аналіз. Запропоновано метод визначення меж з’єднань різнотипних оптичних волокон, створено програмне забезпечення для його реалізації. Проведено експериментальне дослідження методу з використанням установки для отримання інтерференційних картин ОВ та розробленого програмного забезпечення, що автоматизує роботу інтерференційного методу.

The application of diverse optical fibers welding point geometrics testing in the mechanical and technological systems and complexes automation and control systems building. Based on the interference testing methods the fringe patterns sampling techniques are developed and further analysis is conducted. The diverse optical fibers (OF) joint margins measuring method is proposed and software for its implementation is created. The given technique experimental research with optical fibers fringe patterns determination unit and created interference method automation software application is held. The software execution is to analyze all the OF images, to find the fiber location coordinates in reference to the entire interference pattern, to save the achieved data and to build on its basis the boundary OF intensity discontinuity changes to fibers length graph.
The automatic testing method of optical fiber junction geometrics research
Keywords: площина з'єднання; інтерференційні методи; програмне забезпечення; багатомодове волокно; junction plane; software