Художня культура країн Західної Європи у XIX ст. - Петутіна, Олена Олександрівна (My University, 2022)
Проаналізовані проблеми соціокультурного контексту й тенденцій художнього життя західноєвропейських країн у XIX ст., особливості художньої свідомості епохи, а також своєрідність романтизму, критичного реалізму та імпресіонізму. Призначено для аспірантів спеціальності 032 "Історія та археологія".
Keywords: конспект лекцій; мистецтво; інтровертивність; фотомистецтво; кіномистецтво; романтизм; позитивізм; натуралізм; гуманізм; двосвітність; лірика; критичний реалізм