Обзор существующих автономных и интегрированных навигационных систем для армейских машин - Волонцевич, Дмитрий Олегович; Богач, В. С.; Беляев, С. Н. (НТУ "ХПИ", 2009)
В статті наведені основні характеристики навігаційних систем армійських машин ведучих країн світу. Розглянуті основні типи датчикової апаратури, що використовуються в безплатформених інерціальних навігаційних системах.

In report the characteristics of the military vehicles navigation systems of leading countries are presented. Main types of sensors used in strapdown inertial navigation systems are considered.
Keywords: спутниковая навигационная система; лазерные гироскопы; кватернионные параметры; волоконно-оптические гироскопы; датчиковая аппаратура