Лабейко, М. А.Горшкова, Л. М.Федякина, Зоя ПавловнаРадченко, Л. П.2017-12-112017-12-112008Современные проблемы питания и роль белков в создании биологически ценных продуктов функционального назначения / М. А. Лабейко [и др.] // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 43. – С. 13-18.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33316У даній статті торкнулися проблеми харчування як в усьому світі, так і в Україні зокрема. Описано унікальну роль білка в життєдіяльності людини, його функціональні властивості, перспективні види сировини для виробництва білка та харчових емульсій, а також шляхи регулювання функціональних властивостей білків. Наведено дані експериментальних досліджень по вивченню можливостей регулювання функціональних властивостей білка в процесі його отримання.In given article the food problem as all over the world, and in Ukraine in particular is considered. The unique role of fiber in abilities to live of the person, its functional properties, perspective kinds of raw materials for manufacture of fiber and food эмульсий, and also ways of regulation of functional properties of fibers is described. The data of experimental researches on studying of possibility of regulation of functional properties of fiber in the course of its reception is cited.ruрациональное питаниепищевой протеинпищевые эмульсиимасличные культурыСовременные проблемы питания и роль белков в создании биологически ценных продуктов функционального назначенияArticle