Теорія активних зіткнень у процесах електрокоагуляції домішок у водному технологічному середовищі - Березуцький, Вячеслав Володимирович (Національний авіаційний університет, 2012)
Розглянуто теоретичні основи електрокоагуляції домішок у водному технологічному середовищі з використанням теорії активних зіткнень, які ґрунтуються на результатах досліджень і аналізі наукової інформації. Показано, що застосування теорії активних зіткнень у коагуляції забезпечує високу ефективність процесу витягання домішок із водних середовищ при мінімізації енергоспоживання і витрат матеріалів.
Keywords: масоперенос; фракціонована коагуляція; хімічні технології; контакт частинок