Сучасні наукові підходи до розуміння економічного змісту поняття "ризик" - Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018)
У статті розглянуто сучасні наукові підходи до розуміння економічного змісту поняття «ризик». На підставі аналізу існуючих визначень поняття "ризик" виділено такі найістотніші його характерні ознаки як: об'єкт, суб'єкт, джерело, наслідки, причини й умови виникнення та існування, які покладені в основу авторського визначення цієї категорії, що дає змогу здійснювати обґрунтований вибір найбільш ефективних форм, методів та засобів впливу на ризик в процесі управління ним.

The article considers modern scientific approaches to understanding the economic content of the concept of "risk". Analysis of the existing definitions of the concept of "risk" allowed identifying such significant characteristic signs as: object, subject, source, consequences, causes and conditions of emergence and existence. These signs are the basis of the author’s definition of this category, which will allow making an reasonable choice of the most effective forms, methods and means of influencing risk in the process of managing it.
Modern scientific approaches to understanding economic content concept "risk"
Keywords: ризик; об'єкт ризику; суб'єкт ризику; джерело ризику; наслідки ризику; risk; object of risk; subject of risk; source of risk; consequences of risk