Аспекти розвитку девелоперських проектів та управління готельною нерухомістю в девелоперській діяльності - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Куниця, Катерина Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Розвиток девелоперських проектів у готельно-ресторанній галузі вимагає комплексного підходу, який враховує специфіку цієї галузі та вимоги сучасного ринку. Ключовими факторами успіху є правильний вибір концепції, локації та інфраструктури, а також ефективне фінансування та управління проектом. Особливість розвитку девелоперських проектів у готельно-ресторанній галузі полягає в тому, що ця галузь об'єднує в собі елементи житлової, комерційної та розважальної нерухомості та сервісу для створення привабливого та конкурентоздатного продукту на ринку гостинності., вимагаючи особливого підходу та уваги до різноманітних аспектів. Готельно-ресторанна галузь потребує висококваліфікованого персоналу, який може забезпечити високий рівень обслуговування та комфорту для гостей. Розвиток девелоперських проектів у цій галузі вимагає особливої уваги до процесів найму, навчання та мотивації персоналу. В готельно-ресторанній галузі важливо створити сильний бренд та реалізувати ефективну маркетингову стратегію для привертання клієнтів. Розвиток девелоперських проектів передбачає розробку унікальної концепції та ідентичності, щоб відокремитися від конкурентів і залучити увагу цільової аудиторії. Після завершення будівництва важливо забезпечити ефективне управління операціями, щоб забезпечити якісне обслуговування гостей, оптимальне використання ресурсів та досягнення фінансової прибутковості проекту. Управління готельною нерухомістю в девелоперській діяльності включає в себе широкий спектр завдань та процесів, які орієнтовані на досягнення оптимальної ефективності та прибутковості проекту. Постійний моніторинг ринкових тенденцій, аналіз діяльності конкурентів та розробка стратегічних планів розвитку є необхідними аспектами управління готельною нерухомістю для забезпечення її конкурентоспроможності та прибутковості в майбутньому. Управління готельною нерухомістю в девелоперській діяльності є складним та багатоаспектним процесом, який вимагає відповідальності, професіоналізму та ефективного керування ресурсами для досягнення успішних результатів.

The development of development projects in the hotel and restaurant industry requires a comprehensive approach that takes into account the specifics ofthis industry and the requirements of the modern market. The key success factors are the right choice of concept, location and infrastructure, as well as effective financing and project management. The peculiarity of the development of development projects in the hotel and restaurant industry is that this industry combines elements of residential, commercial and entertainment real estate and services to create an attractive and competitive product in the hospitality market, requiring a special approach and attention to various aspects. The hotel and restaurant industry needs highly qualified staff who can provide a high level of service and comfort for guests. The development of development projects in this field requires special attention to the processes of recruitment, training and motivation of personnel. In the hotel and restaurant industry, it is important to create a strong brand and implement an effective marketing strategy to attract customers. The development of development projects involves the development of a unique concept and identity in order to stand out from the competition and attract the attention of the target audience. After construction is complete, it is important to ensure effective operations management to ensure quality guest service, optimal use of resources and achieving financial profitability of the project. Management of hotel real estate in development activities includes a wide range of tasks and processes that are aimed at achieving optimal efficiency and profitability of the project. Constant monitoring of market trends, analysis of competitors' activities and development of strategic development plans are necessary aspects of hotel real estate management to ensure its competitiveness and profitability in the future. Management of hotel real estate in development activities is a complex and multifaceted process that requires responsibility, professionalism and effective management of resources to achieve successful results.
Aspects of the development of development projects and management of hotel real estate in the development activity
Keywords: девелоперський проєкт; розвиток; девелопмент; інвестиційна діяльність; готельна нерухомість; готельно-ресторанний бізнес; інвестування; development project; development; investment activity; hotel real estate; hotel and restaurant business; development; investment