Тенденції та перспективи застосування в автомобіле- і тракторобудуванні безступінчастих гідрооб'ємно-механічних трансмісій - Самородов, Вадим Борисович; Бондаренко, Анатолій Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2012)
Визначено переваги та недоліки гідрооб'ємно-механічних трансмісій, галузь їх застосування, оцінено доцільність використання гідрооб'ємно-механічних трансмісій на автомобільному транспорті та сільськогосподарських машинах.

Research of advantages and laks of hydrostatic-mechanical transmission, application of hydrostatic-mechanical transmission, expedience of the use of hydrostatic-mechanical transmission on motor and agricultural machines have been done.
Tendencies and prospects of application of hydrostatic-mechanical transmission in car- and tractorbuilding
Keywords: гідрооб'ємна передача; автомобілебудування; транспортний засіб; коефіцієнт корисної дії; рух; трактор