Технологія, структура та властивості керамічного клінкеру для брукування доріг - Федоренко, Олена Юріївна; Рищенко, Михайло Іванович; Присяжна, Лариса Василівна (Український державний університет залізничного транспорту, 2013)
Стаття презентує результати розробки клінкерних керамічних матеріалів з високими фізико-механічними властивостями. Досліджена їх структура і фазовий склад у взаємозв’язку з основними властивостями. Підтверджена ефективність використання туфових порід для інтенсифікації спікання та фазоутворення полімінеральної глинистої сировини не здатної до спікання.
Keywords: зносостійкість; морозостійкість; мостовий клінкер; використання туфів; глиниста складова; архітектурно-фасадні вироби; термообробка