Історія досліджень феномену бактеріофагії в Україні (ХХ століття) - Гамалія, В. М. (НТУ "ХПІ", 2014)
Статтю присвячено опису розробок українських дослідників з вивчення явища бактеріофагії. Розглянуто діяльність вчених відділу медичної мікробіології Інституту мікробіології та епідеміології АН УРСР, спрямованих на вивчення природи бактеріофагу та можливостей його застосування у народному господарстві і медицині. Особливу увагу приділено дослідам із застосування бактеріофагів у фітопатології

The article is devoted to the development of Ukrainian scientists on studying of bacteriophage phenomena. Activity of investigators of Medicine Microbiology Department of the Institute of Microbiology and Epidemiology of Ukrainian SSR Academy of Sciences is shown. Researches of bacteriophage nature and its applications in the national economy and medicine is demonstrated. Experiences on using of bacteriophage in phytopathology is emphasized
Keywords: бактеріози рослин; бактеріальні інфекції; антибіотики; фітопатологія; bacteriosis of plants; bacterial infections; antibiotics; phytopathology